Wat doet en kost een strafrechtadvocaat?

Strafrechtadvocaat

Binnen het strafrecht valt al het recht dat gaat over hoe de Nederlandse bevolking zich moet gedragen naar elkaar en naar de samenleving. Eén van deze wetten is bijvoorbeeld het dat we elkaar met respect moeten behandelen. Je mag de ander niet mishandelen en niet van de ander stelen. Doe je dit wel? Dan heb je een strafbaar feit gepleegd. In zo’n geval heb je een advocaat nodig die gespecialiseerd is in het strafrecht en samen met jou kan kijken naar wat er is gebeurt. Samen kijken jullie naar een gepaste oplossing. 

Wat doet een strafrechtadvocaat?


Een strafrechtadvocaat bekijkt met de verdachte de opties die er zijn. Welke strafbare feiten zijn er daadwerkelijk gepleegd? Welke straf staat hierop en is dit terecht? Alle burgers in Nederland hebben rechten en belangen. Een strafrechtadvocaat bekijkt op een objectieve manier wat er is gebeurd en probeert de burger te beschermen. De advocaat is bijvoorbeeld aanwezig bij politieverhoren en wijst de verdachte op zijn of haar rechten en privacy. 

In het strafrecht bepaalt uiteindelijk een strafrechter in een zitting wat de straf van de verdachte gaat zijn. Tijdens zo’n zaak heeft de strafrechtadvocaat de mogelijkheid om aan de hand van bewijzen te vertellen wat hij of zij voorstelt. Vervolgens bepaalt het Openbaar Ministerie wat zij in gedachten hebben. Uiteindelijk kan een straf uitkomen op een taakstraf, schadevergoeding of een gevangenisstraf. De straf wordt bepaald door de ernst van de overtreding of het misdrijf en de hoeveelheid misdrijven die al eerder zijn gepleegd. 

Strafrechtadvocaat

Waar helpt de strafrechtadvocaat bij?

Een strafrechtadvocaat weet alles over de rechtspraak. Ze weten vaak precies welke straffen er staan op welk misdrijf en kunnen jou hiermee daarom goed helpen. Een strafrechtadvocaat helpt jou op juridisch vlak. Je kunt hierbij denken aan de dagvaarding die je krijgt, het proces in de rechtbank en verhoren bij de politie. Tijdens al deze officiële momenten is de advocaat bij jou. Je spreekt met een advocaat af en samen lopen jullie de hele procedure door. De advocaat verzamelt ook informatie over jou en kijkt daarmee welke straffen je kunt verwachten. Het is belangrijk om te weten dat je als burger in Nederland altijd recht hebt op een advocaat wanneer je voor een verhoor bij de politie moet zijn. 

Wat kost een strafrechtadvocaat?

Je kunt honderden strafrechtadvocaten online vinden. Heb je een advocaat nodig? Dan kun je een afspraak maken om te kijken welke advocaat jou kan helpen. Heb je niet veel geld of ken je geen advocaat die je wilt helpen? Dan is een Pro Deo advocaat ook een oplossing. 

Wat kost een Pro Deo advocaat?

Een Pro Deo advocaat is een advocaat die gedeeltelijk door de Staat wordt betaald en gedeeltelijk door jou. Pro Deo advocaten zijn er speciaal voor burgers met weinig inkomen. Denk je dat je hier recht op hebt? Dan kun je contact opnemen via bijvoorbeeld Eersterechtshulp. Via deze site krijg je gratis juridisch advies. Tijdens deze kennismaking bekijkt de Pro Deo advocaat of je in aanmerking komt voor een Pro Deo advocaat. Jullie bespreken samen de zaak en de mogelijkheden die er zijn. 

Op zoek naar juridisch advies? Neem dan hier eens een kijkje:
Rechtstelefoon
Rechtshulp Nederland
Rechtsagent