Bijzondere elektrische auto’s die in 2022 worden verwacht

Na jaren van het enkel erover praten, verandert de autoindustrie in een hoog tempo nu steeds meer bedrijven hun toekomst op elektrische auto’s inzetten.

De buitengewone toename van de vraag naar EV’s wordt over de hele wereld gevoeld maar is vooral in Europa aanwezig. Eén op de twaalf auto’s die er tussen april en juni dit jaar op dit hele continent werden verkocht, reed immers enkel op ‘batterijen’.

Tot voor kort leken al deze elektrische voertuigen voor veel automobilisten een onderwerp voor de toekomst. Het is nu echter inmiddels normaal om je voor te stellen dat de volgende auto ook elektrisch zal zijn. Dit geldt ook voor de luxe en dure elektrische auto’s die er in 2022 beschikbaar zullen zijn.

En hoewel Tesla misschien al een solide niche als leverancier van geavanceerde EV auto’s heeft gecreëerd, heeft Porsche de sport sedans opnieuw elektrisch gedefinieerd en hebben Audi en Jaguar al stijlvolle cross-overs op de markt gebracht die zo uit de toekomst geïmporteerd lijken te zijn. Daarnaast staan ook BMW en Mercedes niet stil bij de introductie van hun EV modellen. 

Het komende jaar staat dan ook zeker in het teken van prachtige nieuwe EV’s. We behandelen hier een aantal wonderschone luxueuze toekomstige modellen. Ze zijn zo interessant om nu alvast aan de installatie van de juiste laadpaal thuis na te denken. Want deze jongens moeten natuurlijk wel opgeladen zijn om er jou, in al hun weelde, in te laten rijden!

Mercedes

Mercedes arriveert met de EQS luxe sedan, een EV model ter grootte van een E-Klasse auto. Je vindt in deze prachtige auto alle luxe en kracht van de S-Klasse, dit alles verpakt in een zeer aerodynamische en coole carrosserie! Deze EQS accelereert in slechts 6,2 seconden naar de honderd en heeft een topsnelheid van 210 km per uur. Het heeft alsmede een actieradius van 700 kilometer.

BMW

Het tweede model van de BMW i-divisie begint met de lancering van de BMW i4, een volledig elektrische middelgrote sedan die de strijd met Tesla’s Model 3 aangaat. Het bereik van deze EV wordt ongeveer op 500 kilometer geschat. Het vermogen in haar max-attack versies tot 400 kW (544 pk) zou bovendien genoeg moeten zijn om zelfs de machtige BMW M3 te kunnen vernederen. Daarnaast zal BMW ook de iX familie SUV met een heel radicale styling introduceren.

Porsche

De Macan, het best verkochte Porsche model, zal als een elektrisch model geïntroduceerd worden. Deze ‘next-gen’ versie zal naar verwachting echter in 2023 beschikbaar zijn. Met de komst van een volledig elektrisch vermogen zal de conventionele versnellingspook verwijderd worden, om zo plaats te maken voor een middenconsole met een kleine draaiknop. De nieuwe elektrische Macan zal tevens op een geëvolueerde versie van het Taycan platform gebaseerd zijn.

Tesla

Tesla heeft bijna in haar eentje bewezen dat elektrische voertuigen heel wenselijk kunnen zijn, dit door uitstekende prestaties en hightech interieurs met comfortabel rijgedrag te combineren. Tesla is van plan om in de nabije toekomst diverse nieuwe voertuigen uit te rollen, waaronder een pick-up, de Cybertruck, een supercar en zelfs een elektrische auto onder de 25.000 euro.

Maar het vertrouwde Tesla Model S in de nieuwe Plaid uitvoering was heel onlangs de snelste productie EV op de Nürburgring. Dit record werd met een volledig ongewijzigd, rechtstreeks van de fabriek model gerealiseerd. De Model S Plaid en Model X Plaid halen 1.006 pk uit een driemotorige elektrische aandrijflijn. Iets wat in de Model S goed is voor een acceleratie van 0-100 km per uur in 2,1 seconden en een topsnelheid van 320 km per uur. Dit alles met een actieradius van 628 kilometer.

Binnenin zijn de Model S en X eveneens volledig gereviseerd, waarbij het oude verticaal georiënteerde touchscreen voor een nieuw 17 inch breedbeeldscherm plaats heeft gemaakt. Maar misschien nog wel het meest opvallende is de introductie van een compleet nieuw stuur ontwerp. Deze is schijnbaar naar het stuurwiel gemodelleerd dat wordt gebruikt om echte supersonische vliegtuigen te besturen! Zo lijkt Tesla toch weer een technologische voorsprong te behouden.